Οι Συνεργάτες - Καθηγητές του Kέντρου Ξένων Γλωσσών Αξιών

Ποιοι είμαστε

 

Λατρεύουμε αυτό που κάνουμε και .... φαίνεται!

 

kathigitis agglikwn xristos krimpas kentro xenwn glwsswn axion

Κωνσταντίνα Μητροπούλου

Διεύθυνση σπουδών

Λίγα λόγια…

Αν ένα παιδί αντιμετωπίζεται με επικρίσεις, μαθαίνει να καταδικάζει.
Αν ένα παιδί αντιμετωπίζεται με εχθρότητα, μαθαίνει να επιτίθεται.
Αν ένα παιδί γελοιοποιείται, μαθαίνει να είναι ντροπαλό.
Αν ένα παιδί ζει με την ντροπή, μαθαίνει να αισθάνεται ένοχο.
Αν ένα παιδί αντιμετωπίζεται με ανεκτικότητα, μαθαίνει να είναι υπομονετικό.
Αν ένα παιδί ενθαρρύνεται, μαθαίνει να έχει αυτοπεποίθηση.
Αν ένα παιδί επαινείται, μαθαίνει να αξιολογεί θετικά τους άλλους.
Αν ένα παιδί αντιμετωπίζεται με ευθύτητα, μαθαίνει να είναι δίκαιο.
Αν ένα παιδί νιώθει ασφάλεια, μαθαίνει να πιστεύει στους άλλους.
Αν ένα παιδί είναι αποδεκτό, μαθαίνει να αγαπά τον εαυτό του.

Χαρακτήρας

Σταθερή στις αξίες μου, επίμονη, ενθουσιώδης, με απέραντη αγάπη για τα παιδιά, δεν σταματώ να μαθαίνω και να ανακαλύπτω το καλύτερο γι’ αυτά κοιτώντας σταθερά μπροστά!

My motto

«Καθένας από εμάς είναι μια ιδιοφυΐα. Αν όμως κρίνεις ένα ψάρι από την ικανότητά του να ανέβει ένα δέντρο, το ψάρι θα ζήσει όλη του τη ζωή πιστεύονται ότι είναι χαζό.» – Albert Einstein

Ρίτσα Μητροπούλου

Συντονίστρια Αγγλικής γλώσσας

Λίγα λόγια…

Για μένα οι χαρισματικοί δάσκαλοι δίνουν στους μαθητές τους και κάτι ακόμα να πάρουν μαζί τους στο σπίτι, εκτός από εργασίες. Δεν ρωτούν μόνο οι ίδιοι ερωτήσεις. Ενθαρρύνουν τους μαθητές να διατυπώσουν και τις δικές τους. Πιστεύουν σε κάθε έναν μαθητή τους ξεχωριστά και εξίσου στη δυναμική της ομάδας. Προσπαθούν να βγάλουν σε όλους τους μαθητές ανεξαιρέτως τον καλύτερο τους εαυτό. Έχουν ταλέντο στο να ακούνε. Καταφέρνουν να κάνουν τα παιδιά να ανοιχτούν, να νιώσουν ότι τα συναισθήματά τους μετράνε όσο και η σχολική τους απόδοση. Σε τέτοιο έδαφος, η διαδικασία της μάθησης δεν έχει παρά να ανθίσει. Ξέρουν να λένε ιστορίες: η αφήγηση κάνει τα παιδιά να νοιάζονται. Να νιώθουν ότι αυτό που ακούν τους αφορά. Είναι η … συναισθηματική κόλλα που δένει το μήνυμα με το ακροατήριο. Χωρίς παρεμβολές και παράσιτα. Είναι ευρηματικοί. Αυτοσχεδιάζουν. Μεταμορφώνουν τα προβλήματα σε ευκαιρίες, τα άχρηστα αντικείμενα σε δημιουργικές συνθέσεις, τις σκόρπιες λέξεις σε προτάσεις που εμπνέουν, τα λάθη σε μαθήματα ζωής. Κάθονται δίπλα στα παιδιά. Όχι απέναντί τους. Και κάθε μέρα μαθαίνουν και κάτι καινούριο από εκείνα. Έχουν χιούμορ. Και τίποτα δεν ξεμπλοκάρει καλύτερα έναν κουρασμένο μαθητή από ένα καλό αστείο! Λατρεύουν αυτό που κάνουν. Και φαίνεται. Δεν διδάσκουν. Εμπνέουν.         

Χαρακτήρας

Εφευρετική, άνθρωπος της δράσης, ειλικρινής και αυθόρμητη. Χωρίς μουσική, ταξίδια , χιούμορ και σοκολάτα δεν γίνεται…

My motto

«Σώστε τη γη. Είναι ο μόνος πλανήτης με σοκολάτα!»

«Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, προφανώς δεν το έχεις καταλάβει αρκετά καλά.» – Albert Einstein

kathigitis agglikwn xristos krimpas kentro xenwn glwsswn axion
kathigitria agglikwn nantia ntoulia kentro xenwn glwsswn axion

Ιωάννα Αλεξοπούλου

Καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας

Λίγα λόγια…

Οι καλοί δάσκαλοι διδάσκουν από την καρδιά. Πάντα αυτό πίστευα και πάνω σε αυτό πορεύομαι εδώ και 23 χρόνια που ανήκω στην αγαπημένη μου οικογένεια του “Αξιών”. Θεωρώ ότι ένα από τα καθήκοντα του δασκάλου είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές του με αγάπη και γνήσιο ενδιαφέρον και να τους δίνει τον χρόνο να αναπτύσσονται και να μαθαίνουν με τον δικό τους ρυθμό και τρόπο. Δουλεύοντας με ευελιξία και υπομονή, στόχος μου είναι κάθε ένα από τα παιδιά μου να μάθει να πιστεύει στον εαυτό του και στα ξεχωριστά δυνατά του σημεία, να θέτει προσωπικούς στόχους, αλλά ταυτόχρονα να βοηθάει την ομάδα στις συνολικές προσπάθειες και να μάθει πώς να παίρνει σωστές αποφάσεις. Επειδή ο δάσκαλος που νοιάζεται δεν διδάσκει μόνο ό,τι περιλαμβάνει το βιβλίο, αλλά και την αλήθεια που υπάρχει έξω από αυτό.

Χαρακτήρας

Oργανωτική, μεθοδική, εύστροφη, με καλή αίσθηση του χιούμορ, φιλομαθής και φιλόζωη, μα μετριόφρων πάνω απ’ όλα! Μου αρέσουν πολύ τα παιχνίδια, το διάβασμα,το κολύμπι και ο κινηματογράφος, Λατρεύω τα παιδιά και την δουλειά μου.


My motto

«Πες μου και θα ξεχάσω.
Δείξε μου και ίσως να θυμάμαι.
Κάνε με να το βιώσω και θα το καταλάβω.»

Βασιλική Παναγιωτέλλη

Καθηγήτρια Γαλλικής γλώσσας

Λίγα λόγια…

Η αγάπη μου για τη γλώσσα αρχικά και για τις ξένες γλώσσες έπειτα, με οδήγησε στο τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διδασκαλία της Γαλλικής ως ξένης γλώσσας υπήρξε στόχος, και η συνάντηση με την ομάδα του Αξιών, η ευτυχής συγκυρία για να πραγματοποιηθεί με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Μέσα σε ένα εκπαιδευτικό τοπίο που αλλάζει ραγδαία, το Αξιών προσφέρει στον εκπαιδευτικό ένα σύγχρονο περιβάλλον, με εποπτικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας, σαφή μεθοδολογία και κλίμα υποστήριξης. Όλα τα παραπάνω είναι εμφανή στο παραγόμενο διδακτικό έργο, με άμεσο αποδέκτη τους μαθητές, οι οποίοι απολαμβάνουν την εκπαιδευτική διαδικασία στο έπακρο και μας κάνουν  διαρκώς περήφανους με τις επιτυχίες τους.

Χαρακτήρας

Οργανωτική, τελειομανής, παθιασμένη με τη γλωσσολογία και λάτρης των τεχνών, θα με βρείτε να προσπαθώ να τις εντάξω με κάθε μέσο στο μάθημα, το οποίο ίσως τελικά μοιάζει περισσότερο από ό,τι φανταζόμαστε με θεατρική πράξη, άρα με παιχνίδι, μόνο που περιέχει σαφείς κανόνες και στόχους.


My motto

«Το να μαθαίνεις μια ξένη γλώσσα δε σημαίνει απλά να μαθαίνεις διαφορετικές λέξεις για το ίδιο πράγμα, αλλά να σκέφτεσαι με διαφορετικό τρόπο για αυτό.»

kathigitria gallikwn vasiliki panagiotelli kentro xenwn glwsswn axion
kathigitria germanikwn amalia xarisi kentro xenwn glwsswn axion

Αμαλία Χαρίση

Καθηγήτρια Γερμανικής γλώσσας

Λίγα λόγια…

Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γιατί ανήκω στους ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά που λατρεύουν. Το να μπαίνω στην τάξη, εκτός απο όνειρο που πραγματοποιήθηκε, είναι για μένα κάτι που με γεμίζει ενέργεια και με οδήγησε να καταλάβω πόσο δημιουργική, εφευρετική και επίμονη μπορώ να γίνω για να πετύχω με τους μαθητές μου το στόχο μας, αφού η κάθε τάξη είναι ξεχωριστή, με τις δικές της ανάγκες αλλά και τη δική της δυναμική. Εξαιρετικά σημαντικό είναι επίσης οτι ανήκω στην ομάδα του “Αξιών”. Αποτελεί για μένα έμπνευση. Μέσα σε αυτή βρήκα τα μέσα, τις ιδέες αλλά κυρίως το κίνητρο για να συνεχίζω να διδάσκω αλλά και να μαθαίνω με τον ίδιο ενθουσιασμό. Έτσι καταφέρνουμε όλοι όχι μόνο να συμβαδίζουμε με τις αλλαγές αλλά πολλές φορές να τις εισάγουμε κιόλας και επομένως να προοδεύουμε και να καινοτομούμε.

Χαρακτήρας

Πρωινός τύπος … αρκεί να ξυπνήσω! Τρώω 5 γεύματα … το απόγευμα! Την υπόλοιπη μέρα δεν μετράω! Έχω ένα μικρό τρελοσκυλάκι! Μου αρέσει το χαμόγελο σε εμένα και στους άλλους!


My motto

«Πάντα φαίνεται αδύνατο μέχρι να γίνει.»

Γιάννης Σαξώνης

Celta – Delta

Λίγα λόγια…

Ο άνθρωπος από τη φύση του αποζητά την επικοινωνία. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τον κάθε μαθητή να χρησιμοποιήσει αυτό το ένστικτο για να κατακτήσει όχι απλά μία γλώσσα, αλλά όλες τις δεξιότητες που θα του επιτρέψουν να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος. Έχοντας ζήσει στον πολυπολιτισμικό Καναδά και έχοντας διδάξει Αγγλικά στη Νότια Κορέα, στην Ταϊβάν, στη Βραζιλία και στην Τουρκία, έχω δει στην πράξη πώς η επικοινωνία και η χρήση μίας ξένης γλώσσας μπορούν να μας δώσουν τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να καταφέρουμε ό,τι χωράει ο νους μας. Δημιουργώντας στο μάθημα ένα περιβάλλον που θα επιτρέψει την ελεύθερη έκφραση ιδεών και την στοχευμένη επικοινωνία σε ένα πλαίσιο που, από τη μία  προσομοιώνει πραγματικές συνθήκες, αλλά αφήνει χώρο για τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και το χιούμορ, προετοιμάζουμε τους μαθητές μας για τον σύνθετο και απαιτητικό κόσμο του αύριο.

Χαρακτήρας

Η μουσική με κάνει να νιώθω ζωντανός. Δε νοείται ζωή χωρίς γέλιο!


My motto

«Γλώσσα = Επικοινωνία»

celta delta giannis saxonis kentro xenwn glwsswn axion
kathigitria germanikwn nantia ntoulia kentro xenwn glwsswn axion

Νάντια Ντούλια

Συντονίστρια Γερμανικής γλώσσας

Λίγα λόγια…

Ο ρόλος του δασκάλου για εμένα δεν είναι απλά και μόνο να μεταλαμπαδεύει γνώση πάνω στο γνωστικό του αντικείμενο. Δεν ήταν ποτέ μόνο αυτό. Ο δάσκαλος οφείλει να δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον για τους μαθητές του μέσα στο οποίο εκείνοι θα μπορούν να ξεδιπλώσουν την ψυχή τους, να ανθίσει η φαντασία και η δημιουργικότητά τους, να βρει γόνιμο έδαφος η έμφυτη στα παιδιά περιέργειά τους που τα οδηγεί καλύτερα απ’όλους στη μάθηση. Ο δάσκαλος οφείλει να δημιουργεί στους μαθητές του εσωτερικό κίνητρο για μάθηση, να αναγνωρίζει τα έμφυτα ταλέντα των μαθητών του και να τα βοηθά να αναπτυχθούν. Μα πάνω απ’όλα οφείλει να αγαπά τους μαθητές του, τα παιδιά του. Η αγάπη αυτή είναι η κινητήρια δύναμη για να επιτύχει μαζί με τα παιδιά όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα. Αυτά προσπαθώ και εγώ να επιτύχω μαζί με τα δικά σας παιδιά.

Χαρακτήρας

Υπομονετική, δοτική, ομαδοσυνεργατική, ενσυναισθητική, οργανωτική, εργατική, με αγάπη για τα βιβλία και τα ταξίδια.


My motto

«Αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε, τότε πρέπει να το διδάξουμε με τον τρόπο που μπορεί να μάθει.» – Maria Montessori, Ιταλίδα παιδαγωγός

Χριστίνα Καραγιώργου

Καθηγήτρια Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Υποψήφια Διδάκτορας ΕΚΠΑ

Λίγα λόγια…

Η ευτυχία για τον δάσκαλο πηγάζει από την ύπαρξη του μαθητή, είναι το κέντρο και το επίκεντρο της διαδικασίας μάθησης. Ο δάσκαλος κάθε χρόνο, κάθε ώρα διδασκαλίας παραμένει παιδί στην ψυχή του με ενθουσιασμό αγνότητα και δροσιά. Από την άλλη, κάνει τον μαθητή του ώριμο, ανεξάρτητο και έτοιμο να αντιμετωπίσει τη ζωή εντός και εκτός του σχολείου. Ωστόσο, η κινητήριος δύναμη είναι η Αγάπη για το παιδί, το κάθε παιδί γίνεται δικό του μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η οποία επιτυγχάνεται με Θετική Αλληλεξάρτηση. Οι μαθητές συνειδητοποιούν ότι συνδέονται μεταξύ τους, με τέτοιο τρόπο ώστε, κάποιος δεν μπορεί να πετύχει μόνος του, παρά μόνο με τη βοήθεια των άλλων και η επιτυχία τού καθενός εξαρτάται από τη συμβολή όλων μέσα στην ομάδα. Πλησιάζουμε τα παιδιά με Ειλικρίνεια, Αλήθεια, Ακεραιότητα για να είμαστε Αξιόπιστοι.

Χαρακτήρας

Το χιούμορ είναι το ανάλαφρο περιτύλιγμα της βαθιάς ευαισθησίας μου, η χαρούμενη διάθεση είναι παροιμιώδης, και σε δύσκολες καταστάσεις, τύπου να πέφτει ο ουρανός να σε πλακώσει! Όσο για τα σοβαρά, που με διέπουν απόλυτα…. τα έχω γράψει από πάνω!


My motto

«Άδραξε τη μέρα»

kathigitria italikwn xristina karagiorgou kentro xenwn glwsswn axion
ypeuthinos ypologistwn nikos fratzeskakis kentro xenwn glwsswn axion

Νίκος Φραντζεσκάκης

Υπεύθυνος Υπολογιστών

Λίγα λόγια…

Καθώς η τεχνολογία διαρκώς εξελίσσεται, βρίσκουμε τρόπους να επωφεληθούμε από αυτήν χρησιμοποιώντας καινοτόμα προγράμματα τα οποία βοηθούν τον σπουδαστή να κατανοήσει την γλώσσα με έναν σύγχρονο, ευχάριστο και οικείο σ’ αυτόν τρόπο.
Μέσα από τα πρωτοποριακά προγράμματα του Αξιών, καταφέρνουμε να παρέχουμε στους σπουδαστές μας την διδασκαλία των καλύτερων ευρωπαϊκών σχολείων με τον πιο ευχάριστο και κατανοητό τρόπο.

Χαρακτήρας

Gagget-άκιας, ενδιαφέρον για κάθε τι πρωτοποριακό,  ειλικρινής με διάθεση να βοηθήσω επιστρατεύοντας  το χιούμορ και την οξυδέρκεια μου. Αγαπώ την μουσική, τον κινηματογράφο και τα σπορ (καθισμένος στον καναπέ).


My motto

«Πρέπει πρώτα εσύ ο ίδιος να γίνεις η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο.»

Yael Mayer

Υπεύθυνη δημιουργίας δραστηριοτήτων παιδικού τμήματος

Λίγα λόγια…

Η γλώσσα είναι το κλειδί επικοινωνίας των ανθρώπων. Ως παιδαγωγός με πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία ξένων γλωσσών, ιδιαίτερα σε μικρά παιδιά, σκοπός μου είναι να φροντίσω, ώστε η δεύτερη γλώσσα να γίνει η αγαπημένη τους. Χωρίς καμία πίεση για επιδόσεις και με παιγνιώδη τρόπο ανακαλύπτουν τα παιδιά το γλωσσικό κόσμο. Μέσω της μουσικής, του παιχνιδιού, της χειροτεχνίας, των project, του θεάτρου, των παιχνιδιών ρόλων, των εξωτερικών δραστηριοτήτων και της επαφής με συνομιλήκους στη Γερμανία ενδυναμώνεται η επίγνωσή τους για τη νέα κουλτούρα και ενισχύεται η δημιουργικότητά τους. Σε όλες αυτές τις δραστηριότητες μας συνοδεύουν το χιούμορ και η καλή διάθεση. Τα παιδιά αναπτύσσουν διαισθητικά το γλωσσικό συναίσθημα πάνω στο οποίο μπορούν να χτίσουν μακροπρόθεσμα τη γλώσσα.

Χαρακτήρας

Άνθρωπος με αστείρευτη υπομονή και χιούμορ!


My motto

«Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση, γιατί η γνώση είναι περιορισμένη» Albert Einstein

upeuthini drastiriotitwn paidikou tmimatos giael karagianni kentro xenwn glwsswn axion
kathigitis agglikwn xristos krimpas kentro xenwn glwsswn axion

Χρήστος Κριμπάς

Καθηγητής Αγγλικής γλώσσας

Λίγα λόγια…

Ουσιαστικά το όριο προσωπικής ανέλιξης του ατόμου δεν υφίσταται. Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει τις δεξιότητες του και να εμπλουτίσει τη δημιουργικότητα του. Αρκεί να του δοθούν τα κίνητρα, τα μέσα και οι ευκαιρίες. Η ανοιχτή αντίληψη συνεργασίας και συνεννόησης επιτρέπει τη διαμόρφωση του πλαισίου αυτού. Το πνεύμα της ομάδας αναδεικνύει το άτομο.            

Χαρακτήρας

Περήφανος πατέρας 2 κοριτσιών, βιβλιοφάγος και παθιασμένα μη εκρηκτικός. Δικυκλιστής, λάτρης της Καλαθόσφαιρας, οριακά καφεϊνομανής, ταξιδιώτης, κατά περίπτωση σπιτόγατος.

My motto

«Ο κυριότερος στόχος της εκπαίδευσης δεν είναι η γνώση, αλλά η δράση»

Φλώρα Φραγκιαδάκη

Γραμματέας

Λίγα λόγια…

Για να καταφέρει το Αξιών να κερδίζει την αγάπη των σπουδαστών του και να έχει όλες αυτές τις συνεχείς επιτυχίες, πρέπει ο κάθε τομέας του να λειτουργεί άψογα. Ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο εκπαιδευτικό, επικοινωνιακό και προσωπικό κομμάτι είναι η γραμματεία, η οποία αντιμετωπίζει όλους αλλά και τον καθένα ξεχωριστά με ένα ειλικρινές ενδιαφέρον και εγκάρδιο χαμόγελο.

Χαρακτήρας

Ευαίσθητη αλλά όχι παραπονιάρα, έξυπνη αν και ξανθωπή, ευγενής ως τα άκρα, χρησιμοποιώντας τον διάλογο με επιχειρήματα και την ευγένεια σε κάθε συναναστροφή, έχω ιδιαίτερη σχέση αγάπης και επαφής με τα παιδιά, χάρη στην πολυετή ενασχόληση μου με την διδασκαλία, λατρεύω τα ζώα, την μουσική, τον κινηματογράφο και τα ταξίδια


My motto

«Πρέπει να στοχεύεις το φεγγάρι. Ακόμα κι αν τελικά δεν φτάσεις εκεί, θα βρεθείς ανάμεσα στα αστέρια.»

grammateas flora fragiadaki kentro xenwn glwsswn axion
o xoros mas balloons frontistirio kentro xenwn glwsswn axion
o xoros mas 11 frontistirio kentro xenwn glwsswn axion
o xoros mas 5 frontistirio kentro xenwn glwsswn axion
o xoros mas 13 frontistirio kentro xenwn glwsswn axion
Αξιών Team

Λατρεύουμε αυτό που κάνουμε και… φαίνεται!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Περιοχή: Αγ. Δημητρίου 199, Άγ. Δημήτριος, ΤΚ 17343
Τηλέφωνο: (+30) 210 9707979 και (+30) 210 9713040
Email: info@axionlearning.gr
Ώρες λειτουργίας: Δ-Π: 15:00 – 22:00