Επικοινωνήστε με το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Αξιών

Μιλήστε με έναν εκπρόσωπό μας

Περιοχή

Αγ. Δημητρίου 199 ΤΚ 17343, Αττική

Ώρες Λειτουργίας

Δ-Π: 15:00 – 22:00

Phone & Email

2109707979, 2109713040 info@axionlearning.gr
Email

Στείλτε μήνυμα στο Αξιών

9 + 6 =

FAQ

Συχνές Ερωτήσεις

Δείτε μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις καθώς και τις απαντήσεις τους. Όλη η ομάδα του Αξιών είναι έτοιμη να σας εξυπηρετήσει.

Γιατί να μάθει το παιδί μου μια ξένη γλώσσα;
 1. Για να μπορεί να επικοινωνεί με περισσότερους ανθρώπους
 2. Για να αναπτυχθεί περισσότερο ο εγκέφαλός του
 3. Για να είναι καλύτερος μαθητής
 4. Για να ενισχυθούν οι ικανότητες του και στην μητρική του γλώσσα
 5. Για να κατακτήσει τη γλώσσα ευκολότερα
 6. Για να ενισχύσει την ενσυναίσθησή του
 7. Για να εμποδίσει την μείωση των νοητικών του ικανοτήτων που σχετίζονται με την ηλικία
 8. Για να κατανοεί ευκολότερα τους άλλους πολιτισμούς
 9. Για να αποκτήσει μουσικό αυτί
 10. Για να έχει περισσότερες ευκαιρίες για επαγγελματική καριέρα
 11. Για να αυξήσει το μισθό του
 12. Για να ταξιδεύει με ευχαρίστηση
 13. Για να συνδεθεί με την πολιτιστική του κληρονομιά
 14. Για να μπορεί να σκέφτεται πολύπλευρα
 15. Γιατί είναι διασκέδαση
Μπορούν όλοι να μάθουν μια ξένη γλώσσα;

Όποιος μπορεί να μάθει μια πρώτη γλώσσα μπορεί να μάθει και μια δεύτερη.

Σχολείο γλώσσας ή ιδιαίτερο;

Εκμάθηση γλώσσας σημαίνει γράφω, ακούω, μιλάω, συνθέτω… Στο σχολείο αυτό επιτυγχάνεται, από μια σύνθεση μαθησιακών διαδικασιών, κι όχι απλά από την παρακολούθηση ενός βιβλίου. Το σχολείο δεν είναι απλά μάθηση και εκπαίδευση στην γνώση. Είναι μάθηση και εκπαίδευση στην ίδια τη ζωή. Στο κοινωνικό περιβάλλον του σχολείου γλώσσας το παιδί εκτίθεται στις ανθρώπινες σχέσεις και σε όλα τους τα στάδια. Μαθαίνει να συμμετέχει, να διακρίνεται, να διεκδικεί, να κάνει υπομονή, να ανέχεται, να διαπληκτίζεται και να συγχωρεί, να διαφωνεί και να τα ξαναβρίσκει, να εντάσσεται σε ένα σύνολο. Όλες αυτές είναι δεξιότητες για τη ζωή εξίσου ή και πιο σημαντικές από τα διπλώματα. Είναι τα χαρακτηριστικά που αύριο θα βοηθήσουν το παιδί να επιβιώσει στο επάγγελμά του, στη δική του οικογένεια, με τους συνεργάτες, τους προϊσταμένους του. Το σχολείο είναι ο ιδανικός χώρος όπου μαθαίνει όλα αυτά τα μαθήματα με ασφάλεια, ενώ το ιδιαίτερο το απομονώνει, το «αποστειρώνει» από όλη αυτή τη μάθηση ζωής.

Ποιο σχολείο γλώσσας να επιλέξω για το παιδί μου;

Τα εμπνευσμένα σχολεία γλωσσών, εκτός από την ξένη γλώσσα, μαθαίνουν τα παιδιά να σκέφτονται, να συγκεντρώνονται, να ιεραρχούν, να συνθέτουν, να συνεργάζονται. Να κατανοούν τους άλλους, να κάνουν φιλίες, να συναγωνίζονται. Γιατί οι ξένες γλώσσες είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο χτίζονται οι πιο ουσιαστικές ικανότητες για τη ζωή.

Γιατί να μάθει το παιδί μου Αγγλικά;

1. Είναι η πιο ευρεία διαδεδομένη γλώσσα στο κόσμο. 1 στους 5 μπορεί να μιλήσει ή τουλάχιστον να καταλάβει αγγλικά. 400 εκατομμύρια άτομα την μιλούν ως πρώτη γλώσσα.
2. Είναι η γλώσσα της επιστήμης, της αεροναυπηγικής, των υπολογιστών, της διπλωματίας, και του τουρισμού.
3. Αυξάνει τις πιθανότητες για μια καλοπληρωμένη καριέρα.
4. Είναι η επίσημη γλώσσα 53 χωρών.
5. Είναι η γλώσσα των μέσων μαζικής επικοινωνίας.
6. Είναι η γλώσσα του Διαδικτύου.
7. Βασίζεται σε ένα απλό αλφάβητο και είναι σχετικά εύκολη.
8. Σου δίνουν την δυνατότητα να σπουδάσεις στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου.
9. Γιατί είναι διασκέδαση να μαθαίνεις και για άλλους πολιτισμούς.

Αξίζει τον κόπο η επένδυση σε μια δεύτερη ξένη γλώσσα ή το παιδί μου θα είναι καλυμμένο με την γνώση Αγγλικών;

Η επένδυση σε μια δεύτερη ξένη γλώσσα όχι απλώς αξίζει αλλά συνιστά επιτακτική ανάγκη στη σύγχρονη παγκοσμιοποιημένη κοινότητα και σε ένα εργασιακό περιβάλλον που γίνεται διαρκώς πιο ανταγωνιστικό. Δεν είναι λίγοι οι ενήλικες με τέλεια γνώση Αγγλικών που βρίσκονται κάποια στιγμή στην επαγγελματική τους πορεία σε περιβάλλοντα γαλλόφωνα π.χ. όπου τους ζητείται και γνώση Γαλλικών.

Γιατί να επιλέξω τα Γαλλικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα;

-Γλώσσα με ζωντανή παρουσία και στις  πέντε ηπείρους (200 εκατομμύρια μιλούν ως επίσημη γλώσσα τα γαλλικά). Επίσημη γλώσσα σε πολλά κράτη-παράλληλα με την τοπική-απόρροια της αποικιοκρατίας.
– Πρώτη επίσημη γλώσσα του Ολυμπισμού και των Ταχυδρομείων (2η Αγγλική) και δεύτερη επίσημη (1η Αγγλική) οποιουδήποτε Διεθνούς Οργανισμού (ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Γιατροί του Κόσμου κλπ), υποχρεώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες στελέχη, υπαλλήλους και στρατιωτικούς που βρίσκονται σε διάφορα κέντρα ή σε πρωτεύουσες κρατών να την μαθαίνουν αργά ή γρήγορα!
– Τα κέντρα εργασιών και αποφάσεων της Ε.Ε. βρίσκονται σε γαλλόφωνες περιοχές: Βρυξέλλες, Στρασβούργο, Λουξεμβούργο. Επίσης, στην γαλλόφωνη Ελβετία (Γενεύη, Λοζάννη) βρίσκεται το παγκόσμιο νομισματικό, διπλωματικό, ολυμπιακό και τουριστικό κέντρο. Αυτό σημαίνει πρόσβαση εργασίας σε τομείς:

 • Πολιτικής και Οικονομίας
 • Νομικής και Διπλωματίας
 • Εμπορίου και Διαμετακόμισης
 • Τεχνολογίας και Κατασκευών
 • Επικοινωνιών και Υπηρεσιών

– Γνωρίζοντας Γαλλικά, μαθαίνεις πάρα πολύ εύκολα και σε μειωμένο χρόνο τις υπόλοιπες Λατινογενείς γλώσσες.
– Δωρεάν πρόσβαση και φοίτηση σε Γαλλικά πανεπιστήμια, κάνοντας το κόστος σπουδών σε Γαλλόφωνη χώρα ιδιαιτέρως προσβάσιμο σε σχέση με τις Αγγλοσαξονικές.

Θα κουραστεί το παιδί μου αν αρχίσει και Γαλλικά;

Το πρόγραμμα των Γαλλικών, ειδικότερα στις αρχές του, έχει διαμορφωθεί έτσι από την ομάδα μας ώστε να προσελκύει το μαθητή και όχι να τον κουράζει και να τον αποθαρρύνει. Οι διδακτικοί στόχοι επιτυγχάνονται στην τάξη με τρόπο βιωματικό και διασκεδαστικό και το παιδί ωθείται σταδιακά στο αυτόνομο διάβασμα. Η όλη διαδικασία επέρχεται φυσικά και ο μαθητής αισθάνεται αυτοπεποίθηση με την επαφή με μια δεύτερη ξένη γλώσσα και χαρά, καθώς τη θεωρεί πιο «εξωτική» από την Αγγλική.

Γιατί να μάθει το παιδί μου Γερμανικά;
1. Τα Γερμανικά είναι η μητρική γλώσσα για τους περισσότερους κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και μειονοτική γλώσσα σε πολλές περιοχές ανά τον κόσμο. Επιπλέον αποτελεί γλώσσα εργασίας σε πολλά θεσμικά όργανα της Ε.Ε.
2. Η οικονομία της Γερμανίας είναι ο σημαντικότερος πυλώνας της Ευρωπαϊκης Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει την έδρα της στην Φρανκφούρτη.
3. Η Γερμανία είναι η χώρα με τις σημαντικότερες εξαγωγές στον κόσμο (αυτοκινητοβιομηχανία, φαρμακοβιομηχανία, βαριά βιομηχανία) και με τις περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα. Είναι επίσης ο σημαντικότερος εμπορικός μας εταίρος. Το μεγαλύτερος μέρος Ελληνικών εισαγωγών και εξαγωγών γίνεται από και πρός τη Γερμανία.
4. Ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό των τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας κατάγονται από Γερμανόφωνες χώρες.
5. Τα Γερμανικά Πανεπιστήμια συγκαταλέγονται στα καλύτερα του κόσμου. Προσφέρουν εκπαίδευση πολύ υψηλού επιπέδου ενώ δεν απαιτούνται δίδακτρα και το κόστος ζωής είναι χαμηλό. Μετά τις Η.Π.Α και τη Μ. Βρετανία η Γερμανία είναι στην τρίτη θέση παγκοσμίως στην προσέλκιση ξένων φοιτητών.
6. Τα γερμανικά είναι εύκολη γλώσσα για εμάς τους Έλληνες καθώς έχει πολλές ομοιότητες τόσο στην γραμματική όσο και στο συντακτικό, αλλά και στον τρόπο σκέψης με την ελληνική.
7. Σύμφωνα με στοιχεία του οργανισμού DAAD οι γλώσσες στις οποίες γράφονται τα περισσότερα βιβλία στον κόσμο είναι η Αγγλική, η Κινεζική και η Γερμανική. Έτσι ο γνώστης της Γερμανικής γλώσσας έχει τη δυνατότητα να διαβάσει και να κατανοήσει πλήθος βιβλίων στο πρωτότυπο.
Θα κουραστεί το παιδί μου αν αρχίσει και Γερμανικά;
Η εκμάθηση της δεύτερης ξένης γλώσσας αποτελεί σημαντική επένδυση για το παιδί στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη κοινωνία. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Γερμανικού τμήματος του Αξιών έχει δημιουργήσει για τα παιδιά σας, ένα πρόγραμμα εκμάθησης της γλώσσας προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους, καταρρίπτοντας το μύθο ότι τα Γερμμανικά είναι μια δύσκολη γλώσσα. Έτσι ξεκινώντας οι μαθητές τα Γερμανικά δεν νιώθουν κούραση, αλλά διασκέδαση, αφού η εκμάθηση της γλώσσας γίνεται μέσα στην τάξη με βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο.

Axion Learning Center